söndag 27 februari 2011

Resesällskap

Ska du åka själv, med en reskompis eller kanske med flera?
Se vad som passar dig bäst.

Att åka själv
Du gillar utmaningar och vill vara självständig.
Att det inte finns någon som kan hjälpa dig att hålla koll på saker och ting gör inget, det klarar du ju bra själv. Du har lätt för att ta kontakt med nya människor, och skulle du träffa någon som du vill fortsätta din resa med - då tänker du bara om, och ingen protesterar för det är bara du som tar beslut.
Visst är du lite mer utsatt, men då krävs bara lite större försiktighet.
Att vara utan alla där hemma kan vara jobbigt ibland, men du klarar det utan en stöttande vän.

Att åka med en reskompis
Du vill dela dina upplevelser med någon annan, och tycker det är skönt att ha någon som alltid finns där.
Du tror att er relation håller för att umgås intensivt under en tid. Du klarar av att komprimissa och det gör din kompis också. Ni har gemensamma intressen och vill ha ut samma saker av en resa.
Att dela på saker som boende, schampoo och glasspengar har varken du eller din kompis problem med, snarare ser ni det som en fördel.
Tillsammans peppar ni varandra att ta kontakt med nya människor, eller så trivs ni med att vara bara ni två.

Att åka med flera
Du vill dela dina upplevelser med andra, och vill alltid ha någon omkring dig - men inte samma person jämt. Därför passar det bra att ni kan dela upp er och ta paus ifrån varandra ibland. Det gör ni även när ni vill olika saker, så det är inget problem.
Men ni har ändå hittat ett sätt att ta beslut då ni är flera, och kan därför enas om alltifrån resmål till restaurang för kvällen. Blir det konflikter så kan ni lösa dem.
Du ser fördelar med att vara många: det kan bli billigare att bo, behöver ni någon gång ta taxi är det definitivt billigare och skulle du ha glömt något hemma - då har någon annan det i ryggan.
Att vara många brukar ofta betyda att man håller sig mer till varandra och inte lika lätt får kontakt med andra, och antingen funkar det för dig eller så är er grupp ett undantag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar