söndag 27 februari 2011

Portoroz

Nästintill på mitten av Sloveniens kust ligger en liten stad med stora hotell och långa sandstränder. Portoroz kan kanske inte räknas som ett typiskt smultronställe då antalet turister sommartid har ökat de senaste åren men vill du ha ett avbrott i din tågluff bara tillägnat sol och bad är Portoroz ett perfekt resmål.


Portoroz badbryggor inbjuder till både sol och bad.
 Med en 7 km lång sandstrand och långa badbryggor ut i det långgrunda vattnet lockar Portoroz främst östeuroper i alla åldrar. Stora delar av sandstranden tillhör de olika hotellen och för att få njuta av värmen här måste du vara gäst. Dock finns områden för allmänheten, så det går att hitta en bra plats både på delar av sandstranden och på badbryggorna.

Staden lockar främst under sommartid och då kan du räkna med riktig hetta.

För dig som vill lyxa till det är Portoroz en stad som satsar på välmående och här finns många SPA:n, ofta i anknytning till de stora hotellen. Utmed stranden kan du hitta center för vattensport - populärast är vattenskotern.

Då Venedig ligger tvärs över havet avgår båtutflykter dagligen till romantikens stad - se dig om efter bra erbjudanden. Turen går även på andra hållet - förslagsvis kan du förflytta dig till eller från Portoroz på det här viset.

Strålande sol  och blå himmel tillhör inte ovanligheterna
sommartid i Portoroz.




Kvällstid rekommenderas en promenad längs stranden, volleyboll eller något gott på en av de många restaurangerna utmed stranden. Vill du ha fart och fläng är Portoroz kanske inte det givna valet av resmål men här finns tre nattklubbar.






Tågförbindelserna i Slovenien är, precis som i många av de andra östeuropeiska länderna, inte speciellt bra. Alternativet är därför att förflytta sig med buss, något som medför en extra kostnad - dock inte större än en platsreservation på tågen. Som användare av InterRail kan du få rabatt på din biljett.

(Källa: http://www.portoroz.si/en/)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar