söndag 27 februari 2011

Måsten i din packning

Det finns några saker som faktiskt är absoluta måsten i din packning, utöver pass, pengar och en kamera, och jag vågar säga att du kommer att ångra dig om du inte tar dem med dig.

- Studentlegitimation
Om du har ett csn-kort eller någon annan studentlegitimation är det ett stort misstag att inte ta med den!
Med den kan du nämligen få rabatter på diverse servärdheter och aktiviteter runtom i Europa.
- En varm tröja
"Vi ska bara åka till varma medelhavsländer, jag tänker verkligen inte släpa på någon tjocktröja. Totalt onödigt!"
Om dina tankar går i liknande banor - tänk om! Varma medelhavsländer blir till kalla medelhavsländer om kvällar och nätter och då är det mycket värt att ha en varm tröja. Det säger sig självt att din resa blir betydligt roligare om du lyckas hålla dig frisk.
- Medicin mot förkylning
Men med lite otur kan du bli sjuk din tjocktröja till trots, och med långa resor och lite sömn kan det vara svårt att bli av med hostan. Självklart finns det apotek utomlands, och självklart säljer de medicin mot förkylning men den är kanske inte så billig som du önskat - eller så effektiv. Så stoppa ner lite hostmedicin och ett nässpray i ryggan, det tar inte stor plats!
- Något att kyla dig med om du bränner dig
Du kanske har tur och tillhör de som aldrig bränner sig, men om inte - ta med något som du kan kyla dig med om du skulle bli lite väl röd. Inte bara för att det blir så mycket skönare att bära ryggsäcken, utan också för att ta hand om dig inför framtiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar