torsdag 17 februari 2011

Kontakt hem

Om det finns någon här hemma som du vill ha kontakt med under din resa kan det vara bra att redan innan prata lite om hur den kontakten ska ske, och hur ofta - även om det kanske verkar fånigt.
Du är ju faktiskt iväg på semester och kanske vill du inte behöva höra av dig hem var dag. Säg det då, så behöver du inte känna några skyldigheter och de där hemma behöver inte bli oroliga om det går en dag utan att du hör av dig.

Skype
På skype kan du chatta, prata via headset och använda webcam - helt gratis, oavsett var du befinner dig.
För att använda det måste du och den du ska prata med ha ett konto, för att skapa ett - tryck här.

Mail
Mail är digitala brev, som alltid kommer fram och det fort. Det är dessutom helt gratis.
För att kunna maila hem måste du ha en mail-adress, och den går att skaffa på flera olika sidor. Bra alternativ är gmail - tryck här eller hotmail - tryck här.

Facebook
På Facebook kan du hålla kontakten på flera olika sätt - chatt, privata meddelande, skriva något i din egen logg som alla vänner kan läsa eller skriva något i en väns logg. Det är dessutom helt gratis.
För att kunna ta del av alla dessa tjänster behöver du ett konto, om du inte redan har ett - tryck här.

För att använda Skype, Mail eller Facebook krävs internetåtkomst. Internetcaféer finns i de flesta städer, hur mycket det kostar att få låna en dator varierar.

Sms och telefonsamtal
Fungerar precis som hemma, men till lite andra priser.
Kolla upp innan om du ska ha ditt nuvarande sim-kort i eller om det kanske finns andra alternativ, de flesta operatörer har speciella kontantkort som lämpar sig bra då du ska resa utomlands.
Tänk också över om du vill ha med din nuvarande mobil eller om du kanske ska ta med någon äldre, avlagd istället.

Vykort
Att hoppas på svar när du skickar ett vykort är kanske lite för mycket, men den du skriver till kommer att bli väldigt glad.
Ta med adresser - vykort och frimärken hittar du vart du än går.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar